Schleich Wilde Dieren Amerika

<< Vorige - Volgende >>


Schleich 14646 Schleich Veelvraat


World of nature Schleich Wilde dieren Amerika

Artikelcode: Schleich 14646 U



Schleich 14646 Schleich Veelvraat




De wolverine is veruit de grootste en zwaarste van de marter familie. Een wolverine kan wel tot 20kg wegen 45 cm in hoog worden. De wolverine wordt ongeveer 1 meter lang met een staart van 15cm. Haar voorhoofd, wangen en een brede streep van de schouders naar de voet van de staart zijn geelachtig/ wit in kleur. De rest van de vacht is bruin. Aangezien de wolverine langzaam beweegt en erg luidruchtig is kan hij in de zomer niet zo goed jagen. In de zomer eet de wolverine bessen en ander eeetbaar voedsel. In de winter kan aan de andere kant de wolverine nauwelijks worden gehoord op de met sneeuw bedekte grond. Het heeft een groot voordeel ten opzichte van andere grote dieren omdat, dankzij zijn brede voeten, hij nauwelijks zinkt in de sneeuw. In deze tijd van het jaar bevat zijn dieetdan ook een breed scala aan prooidieren.

Leuk feitje: De wolverine is een goede klimmer. Gelijkaardig aan beren, hij klimt naar beneden met het hoofd eerst.




Euro 4.25




Voorraad: 2